Những cách làm mát máy tính, laptop đơn giản nhưng cực kỳ hiệu quả

Kur përdorni kompjuterin, laptopi për një kohë të gjatë do ta bëjë makinën të nxehtë, duke zvogëluar jetën e makinës. Prandaj, duhet të dini se si të shpërndani nxehtësinë nga pajisja, për funksionim më të qëndrueshëm. Le ta zbulojmë me Chaolong TV Si të ftohni kompjuterët dhe laptopët thjesht por funksionon!

Një nga mënyrat e thjeshta, por jashtëzakonisht efektive për të ftohur një kompjuter ose laptop është vendosja e tij në një vend të freskët. Në mënyrë të veçantë, me laptopët, mund të përdorni një stendë për të shpërndarë më mirë nxehtësinë.

Në të njëjtën kohë, nuk duhet ta vendosni laptopin në sipërfaqe xhami, ose jastëk, dyshek ose batanije, sepse kjo do të rrisë temperaturën e makinës, vrimat e ventilimit nuk mund të dalin jashtë.

Sa për kompjuterin, ju lutem Instaloni ventilatorin ftohës ose hiqni kapakun e kompjuterit jashtë për ajrim, në kushtet që shtëpia të mos ketë fëmijë të vegjël. Nëpërmjet kësaj, makina do të shpërndajë më mirë nxehtësinë, por duhet të keni parasysh problemin e pluhurit dhe papastërtive që mund të ndikojnë në qëndrueshmërinë e pajisjes.

Laptopi juaj mund të përdorë një mbajtëse për të shpërndarë më mirë nxehtësinë

Përdoruesit kanë nevojë Pastroni rregullisht pajisjet e përgjithshme për të ndihmuar kompjuterin të shpërndajë nxehtësinë më mirë, më të ftohtë kur e përdorni vazhdimisht për shumë orë. Kur pastroni makinën e përgjithshme, duhet të keni njohuri bazë në çmontimin e kompjuterëve dhe laptopëve, në mënyrë që të mos dëmtoni ose dëmtoni disa pjesë në makinë.

Nëse nuk keni njohuri për të riparuar dhe çmontuar kompjuterë dhe laptopë, atëherë duhet të shkoni te dyqane, qendra riparimipastrim i specializuar për të siguruar sigurinë dhe higjienën më të mirë të makinës.

Ju duhet të keni njohuri bazë në çmontimin e kompjuterëve dhe laptopëve

Ju duhet të keni njohuri bazë në çmontimin e kompjuterëve dhe laptopëve

Kur përdorni një kompjuter, laptop për të luajtur lojëra, punë, dizajn, etj., pajisja juaj do të jetë vazhdimisht e nxehtë. Prandaj, ju lutemi përdorni pajisjen në mjedis me temperaturë të ulëtshmangni qëndrimin në një vend me temperatura të larta që do ta bëjnë makinën më të nxehtë, duke çuar në performancë të dobët.

Përveç kësaj, për të krijuar një ambient me temperaturë të ulët, mund ta kombinoni me kondicioner. Kjo mënyrë ju ndihmon të keni një hapësirë ​​pune të freskët dhe në të njëjtën kohë pajisja juaj shpërndahet mirë, ftohet shpejt dhe funksionon në mënyrë më efikase.

Ju lutemi përdorni kompjuterin ose laptopin tuaj në një mjedis me temperaturë të ulët

Përdorimi i kompjuterëve dhe laptopëve në dhoma me ajër të kondicionuar

Nëse keni njohuri dhe përvojë në riparimin dhe instalimin e kompjuterëve, mund të përdorni paste termike për CPU. Kjo është metoda që përdoret zakonisht në Njerëz me përvojë Instalimi i kompjuterëve dhe laptopëve.

Tham Khảo Thêm:  Học thiết kế đồ họa nên mua laptop hay ipad? Gợi ý lựa chọn chi tiết nhất

Ju vetëm pastroni dhe thani CPU-në me alkool më pas aplikoni ngjitësin dhe përhapeni në mënyrë të barabartë në sipërfaqen e CPU-së. Por ju lutemi vini re, përdoruesit duhet të marrin vetëm ngjitës të mjaftueshëm, nuk duhet të marrin shumë ose shumë pak, për të shmangur humbjen ose joefektivitetin.

Ju nuk duhet të aplikoni në mënyrë arbitrare pastën termike në CPU kur Asnjë përvojë sepse është e lehtë të dëmtohen komponentët e brendshëm, duke shkaktuar qark të shkurtër dhe të shkurtër. Ju mund të shkoni te qendrat profesionale të riparimit të kompjuterëve dhe laptopëve për ndihmë dhe udhëzime.

Ju mund të aplikoni paste termike në CPU, nëse keni njohuri për riparimin e kompjuterit

Mos aplikoni në mënyrë arbitrare paste termike në CPU nëse nuk keni përvojë

Mënyra e përdorimit të tifozëve ftohës për të ftohur kompjuterët dhe laptopët përdoret nga shumë njerëz për shkak të thjeshtësisë dhe efikasitetit të jashtëzakonshëm. Për lojtarët, ata shpesh përdorin ventilator për ftohjen e ujit për të ftohur kompjuterin për ta luftuar më mirë lojën.

Nëse keni një punë që kërkon përdorim të rëndë të softuerëve të tillë si: Dizajner grafik, programues, producent etj. Pastaj një ventilator ftohës është një zgjidhje efektive që makina të ftohet dhe të funksionojë në mënyrë optimale.

Duhet të instaloni një produkt tjetër të ventilatorit ftohës, që makina të funksionojë fuqishëm

Ventilatori i ftohjes është montuar në PC

Shumë përdorues shpesh kanë zakon të lidhin një karikues laptopi gjatë përdorimit të tij, ndoshta sepse natyra e punës së tyre kërkon që ata të përdorin laptopin për një kohë të gjatë. Jashtë punës jetëgjatësia e reduktuar e baterisëështë edhe shkaku i situatës jashtëzakonisht e nxehtë për pajisjen tuaj..

Prandaj, nëse nuk ka diçka të tillë si shumë të nevojshme, duhet ta lini akoma pajisjen në një gjendje të mos kyçur në prizë. Në të njëjtën kohë, duhet të kufizoni situatën e karikimit dhe përdorimin e tij për të shmangur këtë rritja e temperaturës dhe zvogëlimi i efikasitetit të funksionimit të makinës.

Përdoruesit nuk duhet ta ngarkojnë dhe ta përdorin në të njëjtën kohë

Kufizoni ngarkimin dhe përdorimin e laptopit në të njëjtën kohë

Përveç zakonit të karikimit dhe përdorimit, përdoruesit shpesh kanë zakon ta lënë pajisjen në gjendje Flini. Kjo do të bëjë që pajisja të mbinxehet dhe të ndikojë negativisht në performancën e saj. Ju duhet të fikni kompjuterin ose laptopin tuaj kur nuk është në përdorim duke shtypur butonin Fike.

Përveç kësaj, për të ndihmuar makinën të qëndrojë e ftohtë dhe të shpërndajë më mirë nxehtësinë, përdoruesit mos hapni skeda të shumta ose aplikacione të panevojshme, në mënyrë që CPU të mos ketë nevojë të ekzekutojë shumë programe.

Tham Khảo Thêm:  Tips sử dụng phần mềm lightshot chụp ảnh màn hình và chỉnh sửa

Fikni kompjuterin ose laptopin kur nuk e përdorni për ta mbajtur atë të freskët dhe për të zgjatur jetën e tij

Fikni kompjuterin ose laptopin kur nuk e përdorni

Gjatë përdorimit afatgjatë, ventilatori ftohës dhe ngrohësi i kompjuterit dhe laptopit nuk janë më aq efektivë sa ishin në fillim, sepse CPU nuk ofron kapacitet të mjaftueshëm për të punuar për ta.

Kur përballeni me këtë situatë, ju lutem përmirësoni një CPU me një kapacitet më të madh, në mënyrë që kapaciteti ftohës i ventilatorit dhe ftohësit të funksionojë me efikasitet. Në të njëjtën kohë, përmirësimi i CPU-së sjell gjithashtu përpunim më të butë në kompjuterin tuaj.

Përdoruesit mund të përmirësojnë CPU-në e kompjuterëve dhe laptopëve për të ftohur makinën

Merrni parasysh përmirësimin e CPU-së nëse makina është e ngadaltë

Një nga mënyrat e thjeshta dhe të shpejta për të ftohur kompjuterin dhe laptopin tuaj që mund ta bëni në shtëpi është përdorimi i funksionit Opsionet e energjisë në dispozicion në pajisje. Ju mund të ndiqni me lehtësi këto hapa:

Hapi 1: Së pari, ju klikoni mbi ikonë e xhamit zmadhues ose butonin Filloni këndi i majtë i ekranit ose ikona Dritaret në tastierë. Më pas, shkruani frazën “Paneli i kontrollit” dhe shtypni tastin Hyni.

Së pari, shtypni ikonën e Windows në tastierë

Hapi 2: Ju klikoni dhe zgjidhni frazën “Sistemi dhe siguria”“.

Ju klikoni dhe zgjidhni frazën

Tjetra, zgjidhni Opsionet e energjisë.

Tjetra, zgjidhni Opsionet e Energjisë.

Hapi 3: Ju zgjidhni modalitetin Performancë e lartëpër të ftohur shpejt kompjuterin, laptopin.

Ju zgjidhni modalitetin e performancës së lartë, për të ftohur shpejt kompjuterin ose laptopin tuaj.

shënim: Për laptopët e lojërave, hapeni sa herë që përdorni detyra të rënda Softuer për menaxhimin e lojërave për të ndihmuar ngrohjen më të mirë.

Përveç përdorimit të veçorisë së opsioneve të energjisë, përdoruesit mund të ftohin kompjuterët dhe laptopët e tyre duke ekzekutuar në sfond duke përdorur Task Manager. Ju ndiqni këto hapa:

Hapi 1: Klikoni me të djathtën në shirit Shiriti i detyrave. Pas kësaj, shfaqet një ekran i ri, ju shtypni Menaxher detyrë.

Klikoni me të djathtën në shiritin e detyrave

Hapi 2: Përdoruesit kërkojnë në seksionin Procesetshikoni nëse ka ndonjë aplikacion që funksionon Pritësi i ofruesit WMI ose jo. Nëse është në përdorim, ndaloni menjëherë.

Përdoruesit kërkojnë në seksionin Proceset

Hapi 3: Ju hapni nga dritarja e Shërbimet dhe zgjidhni Shërbimet e hapura.

Ju hapeni përmes dritares së Shërbimeve dhe zgjidhni Open Services

Hapi 4: Më në fund, e gjeni skedarin me emrin Instrumentet e menaxhimit të Windows. Pasi të keni, klikoni me të djathtën dhe zgjidhni Ndalo.

Gjeni skedarin me emrin Windows Management Nstrumentation dhe zgjidhni Stop

Përveç kësaj, mund të freskoni laptopin ose kompjuterin tuaj duke mbyllur proceset që funksionojnë në sfond në kompjuterin tuaj. Ju rihyni Task Manager > zgjidhni Fillimi. A shihni ndonjë softuer ose aplikacion që është i panevojshëm ose në një nivel të ulët? Lartëpastaj kliko me të djathtën dhe përzgjidh I paaftë.

Mund të freskoni laptopin ose kompjuterin tuaj duke mbyllur proceset që funksionojnë në sfond

Kur temperatura është shumë e lartë, por sistemi i ftohjes së kompjuterit nuk ka kapacitet të mjaftueshëm për t’u ftohur, mund të përdorni një ngrohës shtesë për të rregulluar rrjedhën e ajrit, duke e nxjerrë nxehtësinë nga kutia më shpejt.

Tham Khảo Thêm:  Cách chọn laptop văn phòng phù hợp để mua

Stand laptop JCPAL JCP6110 Argjend alumini

Shumica e përdoruesve e lënë pajisjen në prizë gjatë natës, kështu që kunja e karikimit nuk shkëputet kur është plot. Kjo është një gjendje shumë e zakonshme që bën që makina të bëhet më e nxehtë dhe më e ngadaltë. Prandaj, kur pajisja e ka ngarkuar plotësisht baterinë ose nuk ka nevojë ta përdorë atë, duhet ta shkëputni ngarkuesin e baterisë nga kompjuteri për të kufizuar mbinxehjen e pajisjes.

Hiqeni karikuesin kur bateria të jetë plot

Hiqeni karikuesin kur bateria të jetë plot

Softueri Speedfan është një program sistemi Matja e temperaturës së CPU-së dhe mund të lexojë temperaturën, tensionin dhe shpejtësinë e ventilatorit të komponentëve të kompjuterit.

Ju mund ta përdorni këtë softuer për të ndryshoni shpejtësinë e ventilatorit sipas temperaturës Sistemi ndihmon në ftohjen e shpejtë dhe efektive.

Hapi 1: Në skedën kryesore të ndërfaqes Leximet do të shfaqë leximet bazë të temperaturës në kompjuterin tuaj. Ju lutemi klikoni Shpejtësia automatike e ventilatorit dhe shtypni “Konfiguro”. për të parë informacion të detajuar.

Si të përdorni shpejtësinë automatike të ventilatorit

Hapi 2: Zgjidhni skedën Ora Përdoruesi mund të modifikojë autobus kompjuterik (FSB)megjithatë duhet të shqetësoheni nëse ndryshimi i FSB-së në mënyrë të gabuar mund të shkaktojë ngadalësimin e kompjuterit.

Si të përdorni shpejtësinë automatike të ventilatorit

Hapi 3: Më pas në Informacioni i skedës jep emrin e chipset-it që kompjuteri po funksionon, si dhe parametrin e RAM-it kur shtypni Lexoni Info.

Si të përdorni shpejtësinë automatike të ventilatorit

Hapi 4: Tab Exotics ofron informacion më të mirë për temperaturën e CPU-së për të rregulluar automatikisht shpejtësinë e duhur të ventilatorit të ftohjes për temperaturën e CPU-së.

Si të përdorni shpejtësinë automatike të ventilatorit

Hapi 5: Në skedën SMART ju mund të sintonizoni dhe të shihni shëndetin e hard drive-it të kompjuterit tuaj.

Si të përdorni shpejtësinë automatike të ventilatorit

Hapi 6: Me skedën Grafikët, ju mund të dini detajet e temperaturës së çdo zone të ndryshme në kompjuter dhe të rregulloni menjëherë temperaturën e zonave që janë të mbingarkuara.

Si të përdorni shpejtësinë automatike të ventilatorit

Duhet ta çoni në një qendër riparimi me reputacion nëse bëni të gjitha metodat e mësipërme dhe keni ende fenomenin e mbinxehjes.

Shpresoj te jeni te suksesshem. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi kontaktoni linjën telefonike: 081 486 2868 ose shkoni direkt në dyqan në 461/2 Bach Dang, Ward 2, Binh Thanh, Ho Chi Minh City, VietnamCảm ơn bạn đã đọc bài viết Những cách làm mát máy tính, laptop đơn giản nhưng cực kỳ hiệu quả . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

© 2023 Chaolong TV - WordPress Theme by WPEnjoy